Krásna drevená šachová doska

429.00

Táto krásna šachovnica bude vynikajúcou nádobou na vaše šachové figúrky. Je vyrobená z prestížneho javorového a padoukského dreva. S našimi remeselníkmi spolupracujeme už dlho a každý rok vidíme, že vyrobia niekoľko týchto krásnych ručne vyrobených šachových dosiek.

Krásna drevená šachová doska
Krásna drevená šachová doska
Krásna drevená šachová doska
Krásna drevená šachová doska
Krásna drevená šachová doska

Táto&nbspkrásna šachovnica bude vynikajúcou nádobou pre vaše šachové figúrky. Je vyrobená z prestížneho výberu javorového a padoukského dreva.

S našimi remeselníkmi spolupracujeme už dlho a každý rok vidíme, že vyrobia niekoľko týchto krásnych šachových dosiek  ručne.

Pýtali sme sa našich remeselníkov, či by neuvažovali o ich predaji širokej verejnosti. Ich odpoveď bola jednoduchá: „Ako?“ Tak sme tu. Prezentujeme zručnosti našich najlepších dizajnérov. Toto je vaša príležitosť podeliť sa s nimi o ich vášeň pre šach a kvalitné spracovanie.

Ponúkame obmedzený počet  týchto nádherných šachových dosiek. Naši dizajnéri už vyrobili päťdesiat týchto jedinečných kusov a súhlasili s výrobou ďalšieho&nbsppočtu kusov podľa vášho želania.

Dovoľte nám zdôrazniť túto skutočnosť: Ide o&nbspkvalitné drevené modely.

Ako také, šachovnica bude v pravý čas robiť to, čo robí kvalitné drevo: získa patinu hlbokú a .radostné a môže vykazovať drobné známky prirodzeného pohybu (zmena farby). Nejde o znak vady, ale o prirodzený výsledok samotného&nbspdreva. Každý kus&nbspdreva je iný. Dokonca aj dosky z toho istého stromu môžu mať odlišnú kresbu a odtieň; opäť je to výsledok toho, že naši remeselníci používajú skutočné masívne tvrdé drevo na rozdiel od syntetického materiálu.

Buďte si istí, že pri šetrnom zaobchádzaní a správnom ošetrovaní, vaša šachovnica vydrží celé generácie.

 

Javorové drevo, vzácne drevo, vďaka ktorému bude vaša šachovnica hodná hostiť vaše najlepšie šachové figúrky

História javora je neoddeliteľne spojená s históriou Quebecu.
Z existujúcich historických prameňov vyplýva, že v rokoch 1536 až 1542 Jacques Cartier a jeho spoločníci, ktorých zaujal strom, ktorý považovali za veľký orech, ho vyrúbali. V skutočnosti to bol javor cukrový, z ktorého vo veľkom množstve vytekala šťava. Keď ju ochutnali, prirovnali ju k dobrému vínu. Kozmograf André Thévet v roku 1557 napísal, že podľa prvých národov bol tento strom známy ako „couton“.

Ďalšia správa o javore z prvej ruky prišla až v roku 1606, keď Akadémiu navštívil právnik, cestovateľ a spisovateľ Marc Lescarbot. Opísal zber a (ako to nazval) destiláciu javorovej šťavy prvými národmi. Spomína aj používanie horúcich kameňov na prípravu jedla. O niečo neskôr v tomto storočí misionár z Recolletu Gabriel Sagard potvrdil používanie javorovej šťavy prvými národmi a opísal druh procesu odparovania. Označil ju za posilňujúci nápoj. Táto myšlienka nápoja na doplnenie energie je prítomná aj v záznamoch otca Le Jeuna o Montagnajoch z roku 1634, v ktorých sa uvádza, že v čase hladu jedli javorovú kôru. Šťavu prirovnáva k cukru sladkému ako med.

História šachu



Príbehy o javorovej šťave sa množia v priebehu 16. storočia vrátane pomalého vývoja používania javorového cukru. V druhej polovici 17. storočia a v 18. storočí pribúdajú zmienky o vývoze javorového cukru do Francúzska ako o akejsi kulinárskej kuriozite. Treba poznamenať, že sa to časovo zhodovalo s nárastom spotreby cukru u všeobecného obyvateľstva, ale nie sme schopní určiť jednoznačnú súvislosť. Cukor bol stále komoditou vyhradenou pre šľachtu a zámožných ľudí. Napriek tomu sa v Brazílii a v Karibiku postupne rozvíjalo pestovanie cukrovej trstiny. Dopyt po sladidlách sa zvyšoval.

Kráľ Ľudovít XIV. miloval sladkosti z javorového cukru (pochúťka nazývaná dragée) a bol to práve montrealský obchodník, ktorý mu ich dodával: Agathe de Repentigny, vynálezkyňa a obchodníčka (na tú dobu dosť zriedkavé). Najvýznamnejším vývojom tohto obdobia (známeho ako osvietenstvo) však bolo vedecké poznanie javora cukrového, jeho šťavy a javorového cukru. Podľa švédskeho biológa Pehra Kalma sa v roku 1749 v Novom Francúzsku bežne konzumovali.

Pravidlá šachovej hry



Počas návštevy Akadie v roku 1708 opísal Sieur de Dièreville rudimentárnu techniku, ktorú používali prví obyvatelia na odklepávanie javorov. Pomocou sekery urobili štvorcentimetrový rez, do ktorého vložili kus dreva v tvare žľabu. Šťava vytekala do nádoby, zvyčajne vyrobenej z brezovej kôry. Medzitým v Novom Anglicku napísal Paul Dudley knihu o výrobe javorového cukru z tzv. javorovej cukrovej šťavy, v ktorej predložil doteraz najvedeckejšie vysvetlenie tohto procesu. Proces sa ďalej vyvíjal, keď Pierre-François-Xavier de Charlevoix, Monseigneur de la Barre a Joseph-François Lafitau zaznamenali pridanie železného hrnca k metódam výroby javorového cukru.

Javorový cukor, javorová šťava a javorový cukor dosiahli novú úroveň vďaka práci renomovaných vedcov, ako boli Pehr Kalm, Henri-Louis Duhamel du Monceau, ktorého pojednanie o lesoch vydala Francúzska kráľovská akadémia, a Denis Diderot v úctyhodnej Encyclopédie ou dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers. Uplatnili holistický prístup a vysvetlili prírodné procesy, ktoré prebiehajú v javore cukrovom, spôsob výroby javorového cukru a prínos javora pre ľudské zdravie. Pehr Kalm sa zaslúžil o trvalé pomenovanie „vidiecky cukor“ v súvislosti s jeho čoraz častejším používaním bežnými ľuďmi.

Dos du Beau Plateau d'Echecs



V 19. storočí došlo k prechodu od starých metód klčovania a zberu k novým metódam, ktoré sprístupnila veda a výskum. Namiesto sekery sa rezy robili vŕtačkou; drevené vedrá nahradili kovové nádoby s vekom; železný hrniec, ktorý sa prácne prikladal na oheň a vyberal z ohňa, nahradil odparovač a; prístrešok pokrytý konármi ustúpil drevenej chatrči. Výroba sa nakoniec vyvinula do podoby, ktorú poznáme dnes, aj keď ešte nemala špičkové technologické vybavenie vyvinuté v 20. storočí. Až začiatkom 50. rokov 20. storočia objavili spôsob konzervovania javorového sirupu, prvýkrát vyrobili javorové maslo a vynašli 540 ml krabicu, ktorú dnes všetci poznáme a milujeme.

Život ťažko pracujúcich rodín s javorovým sirupom uľahčilo viacero vývojových trendov. Napríklad zamestnanie chemika družstvom výrobcov javorového sirupu, príchod hadičiek v 70. rokoch 20. storočia a reverzná osmóza v 80. rokoch 20. storočia. Tieto pokroky viedli aj k zvýšeniu počtu výčapov, aby sa uspokojil rastúci dopyt po javorových výrobkoch doma i v zahraničí.

Na prelome 21. storočia sa začala propagácia javorových výrobkov, „desezonizácia“ a okolo roku 2005 aj výskumná a inovačná činnosť, ktorá podporila predaj javorových výrobkov. Osobitnú pozornosť si zaslúži objavenie quebecolu, polyfenolovej molekuly, ktorá je jedinečná pre javorový sirup.

Krásna šachovnica z javorového dreva

Vlastnosti krásnej šachovnice :

  • Šírka – 55 cm
  • Dĺžka – 55 cm
  • Šírka políčka : 5,5 cm
  • Čistá hmotnosť – 4,25 kg
  • Vyrobené z celej hmoty padouk a javorového dreva
  • .DOPRAVA ZADARMO
  • Vyrobené svetoznámymi indickými remeselníkmi (certifikovaná spoločnosť bez detskej práce a šetrná k životnému prostrediu)
  • (nezmluvné fotografie, pretože každý kus, tvarovaný ručne, je jedinečný) 

Poctiť svet šachu s touto vynikajúcou drevená šachovnica. V opačnom prípade, môžete vždy navštíviť kolekciu drevené šachové dosky a objaviť všetky modely ktoré náš obchod ponúka. Keďže máme&nbspv ponuke viacero rôznych druhov materiálov,&nbspodporúčame vám objaviť celú kolekciu venovanú všetkým šachovým doskám. Ak chcete zdokonaliť svoje šachovnice pomocou tých najlepších figúrok, navštívte šachové figúrky kolekciu.

Krásna drevená šachová doska
Krásna drevená šachová doska

429.00

429.00